Калина Паунова

Калина Паунова има дълбоки познания върху финансовия сектор в България и региона. Калина разработва партньорските програми на nula.bg с поглед към финтех иновациите и бъдещето на бизнес финансите.

1. Какво е твоето образование?

Завърших Първа езикова гимназия в гр. Варна с първи език английски и реших да продължа образованието си в България. Записах бакалавърската специалност 'Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски език' в Софийски университет, като ми грабна вниманието с това колко възможности може да ми даде тя. И ето така сега съм втори курс и нямам търпение да видя какво още мога да науча от нея.

2. Какви допълнителни курсове и квалификации притежаваш?

Изкарала съм първоначален курс към финансовата академия на IBM, като там обучението беше доста практично и със сигурност допринесе много към моето образование. В момента съм в процес на изучаване на програмния език JavaScript. Смятам, че програмирането вече е неизбежна част от финансовия сектор и ще бъде голям плюс за моето кариерно развитие.

3. Защо не сте напуснали България?

-Вярвам, че България може да бъде едно много хубаво място, стига младите хора да използват пълния си потенциал тя да бъде такава. С това, че реших да продължа образованието си в България съм една крачка по-напред към това тя да бъде по-добро място за живот.

4. Какво обичаш да правиш, когато не си в офиса?

- Спортът е моят начин на живот, а именно тениса. Обичам да разпускам напрежението на корта.

5. Какво научи през времето ти в Nula.bg?

- В професионален план Nula.bg ми даде ценни знания, които трудно се научават от учебник, даде ми и хъс и ми показа, че имам потенциал и съответно как да го развивам. Освен това, Nula.bg ми показа, че има ли сплотеност в един екип, той може да направи много.

6. Едно нещо, което би направило България по-добро място за живеене?

Е, Nula.bg - риторичен въпрос!

About the author


Krasimira Paunova
Krasimira Paunova

Krasi is passionate about communications and social media. She is developing NulaBG marketing channels and strategies.