Atanas Atanasov

Атанас Атанасов завършва висше образование в Холандия и решава да започне работа в България. Наско разработва мобилните приложения на nula.bg и иска да вижда в България същите дигитални продукти, които използва в Холандия.

1. Какво е твоето образование? 

Завършил съм първа езикова гимназия във Варна. След това реших да се насоча към програмиране и записах ICT and software в Фонтис, Нидерландия

2. Какви допълнителни курсове и квалификации притежаваш? 

Изкарал съм курс на Cisco, притежавам и сертификат за Tableau както и сертификат от майнър Data Driven Busines Lab за обработване на информация.

3. Защо сте напуснали България?

След като завърших гимназия, исках да опитам нещо ново. Имах желание да съм самостоятелен и прецених, че да уча в Нидерландия ще ми даде тази възможност. Това, че съм завършил езикова гимназия също даде тласък на желанието ми да се възползвам от наученото.

4. Защо се завърнахте в България?

Прекарах 7 години в Нидерландия. Имах възможност да науча много както и да убогатя културата си. Прекараното време там ми помогна много, но прецених, че е време да се завърна и да потърся развитие в родината си. В България се чуствам по-добре. Занимавам се с нещо което харесвам, моите приятели са тук, а времето, особено през лятото, е невероятно.

5. Какво обичаш да правиш, когато не си в офиса?

Обичам да гледам на себе си като всестранно развита личност. Занимавам се с много неща. Понякога обичам да се движа и да спортувам, понякога, като един типичен мъж, да разглабям колата или мотора си, с риск да не мога да ги сглобя след това. Често след натоварен ден предпочитам просто да седна пред телевизора и да изгледам някой интересен филм.

6. Какво научи през времето ти в Nula.bg?

Когато станах част от Nula.bg, пред мен стоеше ясна цел, знанията за изпълнението на която, липсваха изцяло. Захванах се с нещо напълно ново за мен. Благодарение на Nula.bg успях да убогатя знанията си, добавяйки още един програмен език към тях. Също така научих и много за backend-а, или с други думи за логиката която потребителя не вижда.

7. Едно нещо, което би направило България по-добро място за живеене? 

България е една чудесна страна с много възможности, но истината е, че нещата които биха я направили едно по-добро място за живеене са много. Научих и видях много неща докато бях извън родината. Това ми помогна да направя съпоставка след като се върнах. Забелязах как държавните звена, са по-скоро спънка от колкото помощник. Нещо, което в Нидерландия отнема 1 минута, използвайки телефона си, тук може да отнеме до месец. На всяко гише, любезна дама обяснява как въпросния проблем не е в нейната компетентност и се налага потребителя да се нареди на съседно гише, на което да чака още 1 час, за да получи същия отговор. Това например е един проблем който може много лесно и ефикасно да бъде решен. Ако българските институции се дигитализират, това би било много добро начало.

Atanas Atanasov

Krasimira Paunova

Krasi is passionate about communications and social media. She is developing NulaBG marketing channels and strategies.

Продажби на стоки към физически лица чрез интернет

16/08/2022

Продажби на стоки към физически лица чрез интернет

Разглеждаме продажбите на стоки към физически лица, независимо дали стоките се предлагат чрез собствен онлайн магазин или чрез големите платформи.

Виж още

Данъци от авторски права

11/08/2022

Данъци от авторски права

Доходите от авторски и лицензионни възнаграждения на физическите лица са особен вид доходи, които подлежат на облагане с данък съгласно ЗДДФЛ

Виж още

Кога е задължителна регистрацията по ЗДДС?

25/07/2022

Кога е задължителна регистрацията по ЗДДС?

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е косвен данък, с който се облага потреблението на стоки и услуги от крайните потребители. Този данък се съдържа в цената, която плащаме, когато закупуваме различни стоки и услуги.

Виж още